Overslaan en naar de inhoud gaan
eieren
voor de lekkerste baksels

Pavlova

Pavlova is een verrukkelijk dessert welk bestaat uit een knapperige schuimlaag met een zachte, marshmallow-achtige binnenkant, meestal getopt met luchtige slagroom en verse vruchten.
Het geheim zit hem in het kloppen van eiwitten tot stijve pieken, waarna suiker voorzichtig wordt toegevoegd.
Het resulterende mengsel wordt op een bakplaat gevormd en langzaam gebakken tot het een perfecte balans heeft van knapperigheid aan de buitenkant en zachtheid aan de binnenkant.
Pavlova is een feest voor de zintuigen, met zijn weelderige combinatie van texturen en smaken die elke zoetekauw doen watertanden.
Serveer het met een royale hoeveelheid mascarpone, slagroom en verse vruchten bovenop voor een onvergetelijke traktatie.

4 grote eiwitten, op kamertemperatuur
250 g fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract (eventueel)
250 gr slagroom
Snufje zout
Slagroom

Verse vruchten (bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, passievrucht) voor de topping

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 130°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Slits de eieren, klop de eiwitten met een elektrische mixer tot stijve pieken. Dit kan enkele minuten duren.
Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat het mengsel dik en glanzend is.
Voeg eventueel vanille-extract en een snufje zout toe. Meng dit met een spatel.
Vorm de Pavlova:
Schep het mengsel op de bakplaat en vorm het tot een cirkel of een andere gewenste vorm.

Zet de Pavlova in de voorverwarmde oven op 130°C. Bak gedurende ongeveer 1,5 a 2 uur, of totdat de Pavlova licht knapperig is aan de buitenkant en zacht van binnen.
Laat de Pavlova volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Serveer:
Zodra de Pavlova is afgekoeld top het met verse slagroom en gesneden vruchten.
Geniet van je heerlijke Pavlova!