Overslaan en naar de inhoud gaan
Trots
op Landwinkel

Ontstaan en Missie

Ontstaan Landwinkel
Landwinkel is op 9 januari 2006 ontstaan uit het samengaan van een aantal individuele winkels en de regionale samenwerkingsverbanden Boerderij Plus winkels, Vallei Landwinkels en Groene Hart Landwinkels. Goede communicatie tussen bestuur de regionale clusters en individuele leden is van cruciaal belang om in te spelen op de wensen van de klant.

Landwinkel bestuur
Landwinkel is een coöperatie van 90 boeren (melkveehouders, fruittelers, groentetelers). De leden kiezen het bestuur en iedere regio wordt voor zover mogelijk door een bestuurslid vertegenwoordigd.

Missie
Landwinkel wil de leefbaarheid van het platteland vergroten. Dit door het aanbieden van een breed assortiment ambachtelijke boerderij- en streekproducten; en het creëren van betrokkenheid van de burger bij het landschap, de boerderij en haar producten.

Brede samenwerking
Landwinkel streeft naar brede samenwerking zowel regionaal als landelijk. Landwinkel streeft naar samenwerking met consumenten- en maatschappelijke organisaties.

Waar bieden we wat aan?

De fysieke lokale Landwinkel, de directe omgeving van de winkel en de eigenaar/medewerkers vormen de basis. In deze winkel vind je het mooiste en meest uitgebreide assortiment van agrarische delicatessen, streekproducten en geschenken. Nu vooral lang(er) houdbare delicatessen en streekproducten, maar in de toekomst met nog meer verse producten en producten om het huis nog gezelliger te maken. Natuurlijk met producten van het bedrijf zelf, maar ook met producten die afkomstig zijn van andere Landwinkels/bedrijven of die samen zijn bedacht en gemaakt. Want een Landwinkel is tenslotte lid van de Landwinkel coöperatie en daar werken ze al zo’n 20 jaar samen. Bij sommige Landwinkels gaat het nog verder dan een mooie, prettige en inspiratieve winkel. Zij bieden een extra beleving en waarde aan in een prachtige en gastvrije omgeving met bijvoorbeeld horeca, speeltuinen, workshops, kinderboerderijen en zorgboerderijen.

Waar liggen onze roots en waar staan we nu?

In 2006 is de Landwinkel formule ontstaan uit een aantal individuele agri winkels, Boerderij Plus winkels, Vallei Landwinkels en Groene Hart Landwinkels. Kleinschalige agrarische bedrijven die authentieke lokale producten maakten en gingen uitruilen. Als coöperatie was en is het doel om mensen kennis te laten maken met de mooiste en lekkerste lokale agrarische producten en ervaringen (in, op en rond het agrarisch bedrijf) en de betrokkenheid bij het landschap en het agrarisch bedrijf te vergroten. Verder was en is het doel om als coöperatie de leefbaarheid van het platteland te vergroten, de kracht van een mooi en gezond landschap te versterken en te zorgen voor de continuïteit van agrarische bedrijven en de nieuwe generaties.

 

Nu zijn er zo’n kleine 90 Landwinkels door heel Nederland die lokale agrarische delicatessen en streekproducten van melkveehouders, fruittelers en groentetelers aanbieden. De Landwinkels zijn vooral sfeervolle winkels op het boeren/agrarisch bedrijf, met ook online verkoop en activiteiten zoals theeschenkerijen, kook workshops, kinderboerderijen, speeltuinen en boerengolf. Landwinkels zijn ware specialisten in sap, kaas, fruit en andere agrarische lokale delicatessen en streekproducten, maar ook voor een origineel en landelijk cadeau kan de consument in de landwinkels terecht.

De producten komen rechtstreeks van boeren en telers en worden ook verkocht door boeren en telers in lokale winkels en dat maakt ze uniek: in soort product, de smaak, de omgeving, de beleving, het verhaal en de klantvriendelijkheid.
De landwinkels zijn aangesloten bij de Landwinkel Coöperatie, waarbij het bestuur bestaat uit de eigen leden uit verschillende regio’s en achtergronden.

Advies en ondersteuning

Winkelinrichting, (bedrijfs)advies, (opstart)begeleiding, assortiments keuze wij weten er raad mee en staan voor u klaar!  De expertise hebben wij in huis. Onderling inspireren wij en onze leden elkaar om verder te bouwen. 

Samen staan we sterk en kom je verder. Wij helpen u graag!