Overslaan en naar de inhoud gaan
citroen
heerlijk fris!

Citroencake staat bekend om zijn heerlijk frisse en levendige smaak.


De toevoeging van citroensap en citroenrasp geeft de cake een verkwikkende citrusaroma, waardoor het een perfecte keuze is voor liefhebbers van frisse smaken.
De zure toets van citroen snijdt door de zoetheid van de cake, wat resulteert in een gebalanceerde en smaakvolle lekkernij.
Het is vaak een favoriete traktatie voor lente- en zomerseizoenen, maar eigenlijk kan het het hele jaar door genoten worden.
Of het nu gaat om een plakje als tussendoortje, een aanvulling bij de thee of koffie, of zelfs als dessert met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs, citroencake biedt een verfrissende culinaire ervaring die velen weten te waarderen.

Citroen Mascarpone Cake

Met de Citroen Mascarpone Cakemix kun je een lekkere frisse Citroen-Mascarpone cake bakken. Een lekkere zoete en frisse cake, heerlijk voor in de zomer.
Bereiding:
400 gram Citroen Mascarpone cakemix
200 gram zachte (room)boter
200 gram ei (± 4 eieren)

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Conventionele oven voorverwarmen op 160˚C. Boter met mixer zacht en romig kloppen. Voeg eerst de eieren toe en dan de mix voor Citroen Mascarpone cake. Gedurende 2-4 minuten kloppen in de hoogste versnelling. Doe het beslag voor de Citroen Mascarpone cake in een ingevette cakevorm (± 25 cm). Bak de Citroen Mascarpone cake gedurende 65-70 minuten op ± 160˚C.

Citroenglazuur maken

Meng de poedersuiker (150 g) met het citroensap (1,5 el) tot een glad glazuur.
Schenk het glazuur over de afgekoelde citroencake.

 

.