Overslaan en naar de inhoud gaan
Ontdek
onze appelplaat

Plaattaart

Gezellig uitdelen maar..

Ingrediënten :
1 kg mix voor Appelplaat
400 gram roomboter
1 1/2 a 2 kg kg appels (liefst Goudreinet)
1 of 2 tl kaneel 3 el Custard poeder (eventueel)


Bereiding: 
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Conventionele oven voorverwarmen op 180̊C. Boter laten smelten. Meng de Appelplaat mix en boter goed door elkaar. Verdeel 2 derde van het deeg op een plaat bedekt met bakpapier. Snijd de appels in kleine stukjes of schijfjes, meng deze met de kaneel en eventueel de Custard poeder. Verdeel de appels over het deeg. Voeg de rest van het deeg kruimelig toe over de appelstukjes en druk zachtjes aan. Bak de plaatkoek in een voorverwarmde oven van ± 180 graden Celsius in ongeveer een 55 a 60 minuten gaar

Het invriezen van een appelplaat is zeker mogelijk en kan handig zijn als je van tevoren wilt voorbereiden of restjes wilt bewaren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

Laat de appelplaat afkoelen: Zorg ervoor dat de appelplaat volledig is afgekoeld voordat je hem gaat invriezen. Dit voorkomt dat er condensatie ontstaat, wat tot ijskristallen kan leiden.
Snijd in porties (optioneel): Als je van plan bent om de appelplaat in porties te eten, kan je deze voor het invriezen in stukken snijden. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de gewenste hoeveelheid te ontdooien.
Verpak de appelplaat goed: Gebruik gewoon plastic folie om de appelplaat strak in te pakken. Bakjes op diepvriezakken kan natuurlijk ook.
Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht bij komt om vriesbrand te voorkomen. Als je de appelplaat in porties hebt gesneden, kun je tussen elke portie bakpapier plaatsen om plakken te voorkomen.
Invriezen: Plaats de appelplaat in de vriezer. Als je de invries tijd wilt verlengen, kun je de bakjes stapelen of de zakken plat leggen om ruimte te besparen.
Ontdooien: Wanneer je de appelplaat wilt eten, haal hem dan uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Dit voorkomt dat de textuur te veel verandert.

Houd er rekening mee dat de textuur van gebak mogelijk iets kan veranderen na het invriezen, maar over het algemeen kan een appelplaat succesvol worden ingevroren en later genoten worden.

'