Verantwoord en lekker

10 appel-weetjes

Appels zijn gezond.Ze bevatten o.a. vitamine B, C en pro vitamine A. Appels zouden een cholesterolverlagend effect hebben,(in het bijzonder de schil).Koop on-gedeukte stevige appels zonder bruine vlekken.Soms voelen appelen wat vettig aan. Dit is een natuurlijk proces en is belangrijk voor het kwaliteitsbehoud van de appel. 12% van de Nederlanders eten elke dag een appel.

Bewaar appels het liefst in de koelkast, op die manier blijven ze knapperig.Een appel bevat nauwelijks 47 calorieën en 0.1 g vet. De appel is in Nederland en België de meest gegeten fruitsoort.

Er zijn wereldwijd meer dan 7000 appelrassen.

Krokant hapje met Landwinkel dressing

Ingrediënten voor 4 personen

250g geraspte boerenkaas

1 Conference peer

1 Elstar appel

100g sla melange

30g granola

Landwinkel dressing appel peer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170˚c.
  • Snijd de appel en peer in blokjes en meng met 6 el Landwinkel appel peer dressing.
  • Teken met potlood op een stuk bakpapier 4 cirkels van 14 cm doorsnede, leg het bakpapier vervolgens op een bakplaat en verdeel de geraspte kaas in de cirkels.
  • Plaats de bakplaat ±8 minuten in de oven tot dat de kaas goed gesmolten is.
  • Haal de gesmolten kaascirkels uit de oven en leg deze direct in een kommetje, druk ze in het midden zachtjes aan zodat er een bakje ontstaat. Plaats de kaasbakjes vervolgens op een schaal.
  • Meng de sla met het appel en peren mengsel en vul hiermee de kaasbakjes.
  • Garneer de salade met granola.

Smakelijke groet,

Chef-kok Miriam van der Loo

Varieer met de seizoenen mee, bijvoorbeeld: roodfruit, paddenstoelen, asperges of lams ham laten zich ook prima smaken bij dit krokante hapje

Zo lekker ziet het hapje van Miriam van de Loo er uit.
Gezellig bij de borrel maar ook als voorafje een traktatie.


Krokant hapje

Dit hapje is lekker tussendoor maar ook als voorafje een traktatie.

Groentechips verantwoord & lekker

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • 1 winterpeen
  • zout & peper
  • Olijfolie
  • Kruiden naar keuze

Verwarm je oven voor op 180 °C. Schil de groenten en maak daarna dunne plakjes. Je kunt hier het beste een mandoline of kaasschaaf voor gebruiken.Dep de schijfjes droog.

Verdeel de plakjes groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie. Strooi hierna zout, peper en naar smaak paprika- of cayennepeper over de plakjes.

Zet de bakplaat ong. 10/15 minuten in de oven. De baktijd ligt aan de dikte van de plakjes. Kijk na 5 minuten of de plakjes al bruin worden. Als de plakjes gekrompen zijn en een goudbruin randje hebben gekregen zijn ze klaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden.