Recepten voor een paasbrunch

  • Gevulde eitjes van de boer - Ouderwets lekker...
  • Boeren eiersalade - Heerlijk op een beschuitje of pistoletje.
  • De lekkerste wentelteefjes - Tip: gebruik het Landwinkel Suikerbrood
  • Scharrel-paascake - Bijzonder zacht van smaak.
  • Paas-trifle met Boerenbeschuit - Dat wordt smullen!
  • Paascréme-dessert met Scharrelroom - Een snel en erg lekker recept.

Lees hieronder de recepten. Of ga naar uw Landwinkel. We vertellen u graag meer over nog meer heerlijke gerechten en lekkernijen.


Boeren eiersalade

Ingrediënten:

  • 10 eieren
  • 1 augurk
  • 1 ui
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 4-6 flinke eetlepels Belze mayonaise
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • klein schepje Landwinkel dille mosterd (weckpotje)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Snij de augurk en ui in kleine stukjes. Pers twee tenen knoflook. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat de eieren afkoelen en maak er kleinere stukjes van. Schep vervolgens alle ingrediënten door elkaar en smullen maar.


Gevulde eitjes van de boer

Ingrediënten:

  • 10 eieren
  • 1,5 eetlepel Belze mayonaise
  • 1 theelepel Landwinkel mosterd
  • halve ui
  • 2/3 augurk
  • peper en zout naar smaak
  • kerriepoeder
  • schepje Landwinkel bruchettakruiden naar smaak

Bereidingswijze:
Snij de augurk en ui in hele kleine stukjes. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat de eieren afkoelen en snijd ze doormidden. Haal de dooiers er met een vork uit en leg deze in een kommetje samen met de rest van de ingrediënten. Prak alles goed door elkaar. En vul de lege helften met het eimengsel.

Tip
Heerlijk als traktatie bij de borrel of brunch.


Paascrémedessert met Scharrelroom

Ingrediënten:

  • 125 ml. slagroom
  • 125 grs. mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 gr. chocolade (puur)
  • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • Landwinkel Scharrelroom

Bereidingswijze:
Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los en meng er de scharrelroom doorheen. Rasp de sinaasappel en roer de rasp er ook door. Voeg de mascarpone bij de slagroom en mix dit langzaam door elkaar. Rasp de chocolade en schep alles luchtig door elkaar. Schep het in kleine schaaltjes en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. Serveren met een toefje slagroom.

Tip
Alcoholvrij dessert maken? Pak in plaats van de Scharrelroom bijvoorbeeld Landwinkel vanillevla. Dan kan jong en oud genieten van dit lekkere dessert.


De lekkerste wentelteefjes

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes Landwinkel suikerbrood
  • 2 eieren
  • Half kopje melk
  • 1 eetlepel suiker
  • Eventueel wat poedersuiker en kaneel

Bereidingswijze:

Klop het ei met wat melk en suiker los. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel en leg ze op een stapeltje op een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover.

Bak de sneetjes brood in een koekenpan in de hete boter aan beide kanten mooi bruin. Snijd ze schuin middendoor en bestuif ze met poedersuiker en kaneelpoeder naar smaak.

Tip
Heerlijk in combinatie met boerenroomijs.


Paas-trifle met boerenbeschuit

Ingrediënten:

  • 12 - 14 Landwinkel boerenbeschuitjes
  • 1x Landwinkel kersenvruchtensaus in weckpot
  • 1x Landwinkel kersen op sap in weckpot
  • 1x Landwinkel scharrelroom
  • 1x bekertje slagroom

Bereidingswijze:

Verkruimel de boerenbeschuiten grof onderin een schaal. Meng 3/4 van het flesje Kersenvruchtensaus met de beschuitkruimels. Verdeel de kersen op sap over de beschuit. Klop vervolgens de slagroom stijf en schep 3 a 4 lepels Scharrelroom erdoor. Strijk het roommengsel over de kersen en serveer met de Landwinkel kersensaus. Dat wordt smullen!

Tip:

Kan ook in kleine dessertbakjes gemaakt worden. Dat is een echte traktatie.


Scharrelroom paascake

Ingrediënten:

  • Landwinkel Oma’s poldercakemix
  • Landwinkel roomboter
  • Landwinkel eieren
  • Landwinkel Scharrelroom

Bereidingswijze:

Bereid de mix zoals aangegeven op de verpakking. Doe de helft van het beslag in de vorm. Giet de Scharrelroom over het beslag en voeg de andere helft van het beslag toe.

Bak de cake +/- 60 minuten in de oven op ongeveer 160 graden. Laat rustig afkoelen. Eet smakelijk!


Boerenkaaskoekjes

Ingrediënten:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4 plakken heerlijke belegen boerenkaas
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien Leg op elke plak bladerdeeg een plak kaas en bestrooi met wat paprikapoeder. Rol ze strak op en snijd de rol in ongeveer 5 a 6 plakken. Leg de plakjes omgekeerd op een ingevette bakplaat of bakpapier Bak ze ongeveer 10 a 15 min goudbruin in de oven. Dat wordt smullen!

Tip
Lekker voor de hartige trek....En zo gemaakt!
Heerlijk als knabbeltje bij de borrel of zomaar om te genieten.


Zoek uw Landwinkel

Wilt u weten waar een Landwinkel bij u in de buurt is?

Zoek uw Landwinkel