Nieuwe website

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe website, wat een positief eindresultaat heeft opgeleverd. Onder andere de frisse uitstraling en het gebruiksvriendelijke beheer heeft ons erg enthousiast gemaakt. Uiteraard willen we dit enthousiasme met jullie delen.

Als eerste willen we u vragen om uw eigen Landwinkel pagina op deze website te bekijken en te controleren. Kloppen de tekst, foto en openingstijden? Indien er iets gewijzigd dient te worden, kunt u een e-mail sturen naar wesselvanolst@hotmail.com. Wij voeren de wijziging vervolgens door.

Nieuwe ledenwebsite’s

Deze nieuwe, frisse en gebruiksvriendelijke website willen we jullie natuurlijk niet ontnemen. Ook de ledenwebsites krijgen daarom een nieuwe website. Landwinkel de Woerdt is het eerste lid die de website make-over heeft mogen ondergaan.

De nieuwe opzet van de website is er op gericht om snel en eenvoudig nieuws en content met elkaar te delen. Onder andere vindt u daarom onderaan de ledenwebsites een rode uitschuifbalk met daarin content over bijvoorbeeld Landwinkel, nieuwe producten, leuke wetenswaardigheden en recepten. Daarmee kunnen we snel een grote groep bereiken en deelt iedereen dezelfde informatie met de bezoekers. Deze input beheren wij, maar ideeën zijn natuurlijk welkom!

Tevens kunnen wij pagina's delen met de ledenwebsites. Het beheer van deze pagina's ligt bij ons, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

Het is en blijft natuurlijk uw eigen website. Er is dan ook nog genoeg ruimte om uw website verder naar wens in te vullen.

Nieuwsbrief en beeldbank

Het nieuwe nieuwsbriefsysteem en de beeldbank is opgezet in hetzelfde beheer systeem als de website. Dit betekent dat u in één beheer bewerkt.

Het opmaken van de nieuwsbrief gaat precies hetzelfde als het opmaken van een website pagina. De nieuwsbrief verstuurt u ook vanuit dit beheer systeem.

In de beeldbank kunt u beelden vinden die wij met u hebben gedeeld. Daarnaast kunt u ook zelf beelden toevoegen, die alleen zichtbaar zijn voor u. Indien u over een ledenwebsite beschikt, heeft u automatisch toegang tot de beeldbank.

Evenementen plaatsen/delen

Alle Landwinkel leden kunnen binnenkort zelf evenementen aanmaken en plaatsen op de Landwinkel website. Dit gaat heel eenvoudig:
- U maakt een evenement aan in het beheer systeem (Content Management Systeem / CMS)
- U geeft aan dat u deze wilt plaatsen op de Landwinkel website
- Er wordt een e-mail verzonden naar Landwinkel Coöperatie
- Landwinkel Coöperatie bekijkt het evenement
- Na goedkeuring wordt het evenement op de Landwinkel website geplaatst

Jullie ontvangen op korte termijn inloggegevens.

Gevolgen voor leden met huidige website/nieuwsbrief systeem

Voor de Landwinkel leden die al gebruik maken van de website of nieuwsbrief geldt dat de verhuizing door de Coöperatie wordt geregeld. Dit betekent dus dat uw huidige website en/of nieuwsbrief wordt overgezet in het nieuwe CMS.

Voordat de nieuwe ledenwebsites online gaat, wordt een training aangeboden om het systeem te leren kennen. Dan ontvangt u ook de inloggegevens. Onze ervaring is dat het nieuwe systeem veel gebruiksvriendelijker is, desondanks is een training echt nodig om het CMS te leren kennen. De training zal ongeveer 2 uur duren en plaatsvinden in februari/maart, in de avond. De locatie is bij ReveNew in Amersfoort.

Zodra er data bekend zijn, ontvangt u een e-mail van ons.

Opties leden zonder website en/of nieuwsbrief systeem

Met het nieuwe gebruiksvriendelijke systeem kunnen wij u verzekeren dat u op een heel eenvoudige manier een website kunt bijhouden. Bovendien als u voor een website en/of nieuwsbrief kiest, zit daar altijd toegang tot de beeldbank bij. Maar u kunt er ook voor kiezen om alleen een abonnement op de beeldbank te nemen.

In de toegestuurde flyer is hierover meer informatie te vinden. Indien u al interesse heeft, kunt u contact met ons opnemen. Nadere afspraken voor het gebruik worden vastgelegd in een overeenkomst.

Het Content Management Systeem (CMS) Concrete5

Het nieuwe CMS waar we gebruik van maken heet Concrete5.

Het bewerken/aanpassen werkt erg prettig kunnen we zeggen uit ervaring! In vergelijking met het huidige beheer systeem is het veel makkelijker om foto's toe te voegen en teksten te wijzigen. Bovendien zijn er veel meer mogelijkheden, die op simpele manieren zijn toe te passen.

Een aantal kenmerken van Concrete5:
- WhatYouSeeIsWhatYouGet tekst bewerker (geen programmeer kennis nodig).
- Bewerk pagina's aan de voorkant - u ziet de wijzigingen direct op de pagina!
- Automatische navigatie - zodra u een pagina toevoegt zijn alle menu’s bijgewerkt.
- Bekijk uw wijzigingen op de pagina voordat u deze publiceert.
- Dankzij automatisch versiebeheer, kunt u oudere versies van pagina's altijd bekijken en terughalen.
- Via het bestandbeheer (beeldbank) kunt u in 1 keer een grote hoeveelheid afbeeldingen uploaden en downloaden.
- Maak een eigen evenementen aan en deel deze met Landwinkel Coöperatie
- Implementatie van nieuwsbrief module - Creëer en verstuur uw nieuwsbrief vanuit hetzelfde beheer systeem
- Kopieer makkelijk content via het klembord naar een andere pagina
- Ingeplande publicatie - schrijf vandaag iets en laat het morgen automatisch live gaan.

- De website is volledig Google-proof.Nieuwe website

Twitter

Latest tweet
Laatste tweet
Goedendag, Wij zullen verder gaan tweeten via het account @LandwinkelNL Graag dit account gaan volgen. Met vriendelijke groet, Landwinkel

Written: 12th January 2016