Landwinkel Versluis – Emmeloord

In Emmeloord, aan de Urkerweg 16, is het akkerbouwbedrijf van Douwe en Marianne Versluis gelegen. Op de ruim 44 hectare grond worden aardappelen, wintertarwe, graszaad, suikerbieten, zaaiuien en wortelen verbouwd. De meeste gewassen worden ook op de boerderij opgeslagen. Het hele jaar door worden de producten afgeleverd. Alle aardappelen worden bijvoorbeeld in de winkel verkocht.

Domeinschuur

De ruim opgezette en gezellige Landwinkel is ingericht in de domeinschuur. Dat is typisch iets voor deze streek: iedere boerderij heeft een domeinschuur op het erf staan – deze zijn gebouwd door de overheid. Vroeger was in het gedeelte waar nu de Landwinkel is de opslag voor de aardappels. Ook stond er vee in de schuur en op de zolder werd het graan opgeslagen.

Scharrelkippen zorgen voor verse eitjes

Naast de akkerbouw worden op de boerderij van familie Versluis ook circa 2000 Lohmann Brown scharrelkippen gehouden – de welbekende bruine leghennen die iedere dag voor een heerlijk, kakelvers eitje zorgen. Elke dag vindt u in de Landwinkel dus verse eitjes in het schap! Tijdens de jaarlijkse ‘Uit-jetent-dagen’ die ieder jaar weer in de Noordoostpolder worden georganiseerd, opent Landwinkel Versluis haar erf en deuren ook voor het publiek. Dan is het ook mogelijk de scharrelkippen te bezichtigen en kunt u een ritje maken in de ponykar over de akkers van het bedrijf. Een leuk uitje voor het hele gezin!

De pony staat doorgaans in de kleindierenweide naast de winkel, samen met wat geitjes en andere dieren. Deze dieren vinden het heel gezellig als u even bij hen komt kijken als u toch boodschappen doet in de Landwinkel!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.landwinkelversluis.nl