Landwinkel Vanelly in Barneveld

In Barneveld, centraal in de prachtige Gelderse Vallei, vindt u aan de Achterveldseweg 26 kaasboerderij en Landwinkel Vanelly van Gert van Middendorp en Elly van Zijtveld. Vanuit de Landwinkel kijkt u zo de kaasmakerij in. De koeienstal, bedekt met 224 zonnepanelen, bevindt zich achter de kaasmakerij en tijdens het melken ziet u de koeien hun rondje draaien in de melkcaroussel. Helemaal leuk is de Kalverstraat, waar de kalfjes graag wat aandacht krijgen.

Graskaas - ieder jaar een feestje!

Ieder jaar in de maand april gaan de melkkoeien, na een lange winter op stal, voor het eerst de wei in. Dat blijft een waar spektakel, er is altijd veel belangstelling voor. En heel wat mensen vermaken zich die dag bij de boerderij, op het terras en in de winkel nadat ze gekeken hebben naar de uitbundige koeien die in galop de stal verlaten op weg naar een maaltje heerlijk vers lente-gras. Voor de kaasmakerij een bijzonder moment, want dan kan er weer de romige en heerlijk zachte graskaas worden gemaakt. Zes weken later liggen de eerste graskazen in de schappen van Landwinkel Vanelly om verkocht te worden.

In de kaasmakerij worden verder ook Boeren Goudsekaas, Boeren Kruidenkaas en – een uniek product – Kaas à Rol in de varianten daslook, Italiaanse kruiden en fenegriek/basilicum gemaakt. U kunt in de prachtige, gewelfde kelder zelf kijken hoe de kazen liggen te rijpen! Behalve kaas maken ze bij Vanelly ook lekker romige yoghurt, vruchtenyoghurt, karnemelk, hangop en boter.

Zonne-energie

Het bereiden en bewaren van zoveel ambachtelijke zuivelproducten kost veel energie. Dat wordt allemaal opgewekt door de zon. Daarom kan met recht gezegd worden: bij Vanelly maken ze een natuurproduct van A tot Z.

Cadeau pakketten

Een leuk pakket uit de Landwinkel aan iemand cadeau geven, is bij voorbaat geslaagd. U kunt zelf kiezen wat er in gaat, maar u mag ook vertrouwen op een mooi pakket wat via een telefoontje besteld wordt. Alles van ambachtelijke makelij en liefst uit de regio.

Het hele jaar door kunt u voor pakketten terecht, maar natuurlijk ook met Kerst. Lekker puur en gewoon, vol van smaak: dat waardeert iedereen.

Vlees

Varkensvlees van biologische varkens (5 km van de Landwinkel opgegroeid) en rundvlees van eigen koeien ligt in de vriezer van Landwinkel Vanelly. Een streekproduct zonder geheimen.

Heerlijk wandelen

Landwinkel Vanelly is het start-/eindpunt van een prachtig klompenpad: het Paradijspad, een wandelroute van 10 km. Deze route voert u langs de mooiste plekjes van de regio! U kunt even bijkomen van alle inspanningen op het terras bij de Landwinkel, waar u kunt genieten van een lekker kopje thee of koffie, een glaasje verse karnemelk, wat nog echt gekarnd is, of een ambachtelijk bereid boerenijsje!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!