Landwinkel Valenkamp, Rosmalen

Landwinkel, Blotevoetenpad en terras

Een leuke Landwinkel is die van Harmen en Kim Valenkamp in Rosmalen. De locatie zelf is al een bezoekje waard. Op de boerderij van Harmen en Kim komt veel moois samen: haar gastvrijheid, zijn kennis van tuinontwerp en -aanleg. En natuurlijk veel verse en eerlijke boerendelicatessen die je in een Landwinkel graag tegenkomt en wilt proeven. Naast de boerendelicatessen verkopen ze seizoensgroenten uit eigen moestuin en eieren van de 20-tal kippen die er rondscharrelen. Specialiteit is de eigen Kruisstraatse Bloemetjeshoning uit bijenkasten van Valenkamp senior.


Er is ook thee van TuinJoop T-huis, servies van Van thee tot diner, sieraden van Mi-cosa, vlees van versvleesboerderij Savelkouls en de kaas van Landwinkel Spierings te verkrijgen. Je kan hier ook je eigen cadeaupakket samen laten stellen, of je laten verrassen door het aanbod in de winkel.

Blotevoetenpad

Uniek is het 1,4 kilometer lange Blotevoetenpad dat Harmen en Kim over hun terrein hebben lopen. Blootvoets? “Natuurlijk! Dat is een hele ervaring”, zegt Kim. Schoenen en sokken uit dus en dan ondervinden wat houtsnippers, kiezels, gras, water en modder met je doen. “Het is sensationeel, je zintuigen op zo’n manier te prikkelen. Voor jong en oud. En ieder seizoen heeft zijn charmes.”


In de zomer ben je zo een dagdeel verder met kinderen, want ze kunnen aan het water spelen en op zoek gaan naar sporen van dieren. In de winter, als het koud is en heeft gesneeuwd, kan het pad door een fakkeltocht in een ander licht worden bekeken. Door de diversiteit van het pad is het ook geschikt voor teamuitjes en kinderfeestjes. Voor elke leeftijd een ontspannen en plezierig uitje!

Voel je welkom

Kim en Harmen zien je graag komen op hun boerderij. Je bent ook van harte welkom op het terras voor hun Landwinkel waar koffie, thee, sapjes en lekkers uit eigen oven met een glimlach worden geserveerd. Prima vertrekpunt voor het Blotevoetenpad of een verkenning door het Brabantse land. Dit stukje Nederland is bepaald niet het minste.

Tot ziens bij Landwinkel Valenkamp.

www.landwinkelvalenkamp.nl