Landwinkel Spierings – Oss

Het mooie bedrijf van familie Spierings is divers: zo zijn er de melkkoeien die dagelijks verse melk geven, waarvan in de kaasmakerij de heerlijkste kazen worden gemaakt, is er een siervissenkwekerij waar koikarpers worden gekweekt en natuurlijk is er Landwinkel Spierings! Hier koopt u naast de kazen uit de eigen kaasmakerij het complete assortiment van Landwinkel.

Melkkoeien en kaasmakerij

Zoon Jasper Spierings is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de zorg van de melkkoeien, het maken van de kazen en de Landwinkel. De hele keten heeft boer Spierings van A tot Z in eigen hand: van het bemesten van het land, het maaien van het gras, het weiden van de koeien, het twee maal daags melken van de koeien tot het uiteindelijk maken van het eindproduct: de kaas! De geur en smaak – dat is kenmerkend voor Boer Spierings kaas. Die is uniek! Vol! Dat komt door het voer, de melk, de grondsoort, het gras, de receptuur, de bereidingswijze en de rijping. Ook wordt er van de melk overheerlijk boerderij-ijs gemaakt.

Brandrode zoogkoeien

De brandrode zoogkoeien van familie Spierings grazen in natuurgebieden van Natuurmonumenten, aan de uiterwaarden van de Maas. In totaal zijn er zo’n 70 melkkoeien en 60 kalveren. Bijzonder is dat de koeien, ondanks dat het melkkoeien zijn, hun eigen kalveren mogen zogen. Ook het vlees van deze koeien is verkrijgbaar in de Landwinkel.

Vanuit de Landwinkel kijkt u door het raam zo de grote loopstal in waar de koeien worden gehouden.

Koeiendans

Wanneer de koeien voor het eerst weer het land opgaan, trekt dat altijd veel mensen! Het is natuurlijk een fantastisch gezicht om de koeien uitgelaten hun weg naar de weide te zien zoeken.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.boerspierings.nl