Landwinkel Oude Stoof – Hengstdijk

Aan de Zuiddijk nummer 6 te Hengstdijk vindt u Landwinkel Oude Stoof van Caroline en Jos van Assche. De naam van de Landwinkel komt van de oude stoof die vroeger aan de overkant van de straat stond om wortels in te drogen die gebruikt werken voor kleurstoffen in de verfindustrie.

Fruit uit eigen boomgaard

De fruitige geur van het fruit uit eigen boomgaard komt u tegemoet zodra u Landwinkel Oude Stoof binnenstapt. De boomgaarden met appels, peren, pruimen en zoete kersen staan rondom de winkel. Er worden verschillende soorten appels geteeld – oude rassen, zoals Golden Delicious en Goudreinetten, maar ook nieuwe rassen, zoals de Junami hebben hun plaats in de boomgaard verworven.

Buiten Gewoon Genieten

Bij de ingang van Landwinkel Oude Stoof staat een gezellige picknicktafel. Hier kunt u gebruik van maken om even uit te rusten van een fietstocht, wandeling, of gewoon na uw bezoek aan de Landwinkel even heerlijk genieten van de rust, ruimte en het natuurschoon. In de Landwinkel kunt u natuurlijk wat lekkers kopen – een verfrissend sapje, een lekker ambachtelijk bereid boerenijsje of een hartige snack!

Maar er valt nog meer te beleven!

In het seizoen worden er diverse plukdagen georganiseerd. U kunt dan zelf uw fruit plukken en afrekenen in de Landwinkel! Een leuke en leerzame bezigheid voor het hele gezin, want kinderen vinden het geweldig om zelf hun fruit te mogen plukken uit de boom! Ook worden er regelmatig snoeiworkshops en workshops bloemschikken gegeven waarvoor u zicht kunt opgeven.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.landwinkeloudestoof.nl