Weten wat er speelt bij Landwinkel Nieuw Slagmaat? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel Nieuw Slagmaat - Bunnik

Appels, peren, pruimen, kersen, bijzondere koeien, paarden, schapen en nog veel meer. Dat vindt u allemaal bij Landwinkel Nieuw Slagmaat van de familie Van der Maat.

Nieuw Slagmaat is een traditioneel gemengd bedrijf in een modern jasje. In de boomgaard wordt op een hele milieubewuste manier fruit geteeld. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met natuurlijke vijanden om plagen te lijf te gaan. Ook worden er bijvoorbeeld speciale plekken voor roofvogels ingericht in de boomgaard om overlast van muizen te voorkomen.

Natuurlijk wordt het fruit uit de eigen boomgaard direct verkocht in de Landwinkel, naast een uitgebreid assortiment ambachtelijk bereide kwaliteitsproducten van collega-boeren uit heel Nederland.

Blaarkoppen

De koeien van Nieuw Slagmaat zijn allemaal ‘Blaarkoppen’. Dit is een bijzonder, oud ras dat van oorsprong al in de Kromme-Rijn streek voorkwam. De koeien zijn zwart met een witte kop met zwarte vlekken om de ogen. De blaarkop is een zogenaamde ‘dubbeldoel-koe’, dat betekent dat ze geschikt zijn om te melken (wat bij Nieuw Slagmaat niet meer gebeurt) én dat zij heel smaakvol vlees hebben. Het zijn hele lieve en rustige koeien. Als u toch boodschappen in de Landwinkel doet, neemt u dan gerust eens een kijkje bij de dieren.

Appelplukdagen

In september worden altijd de jaarlijkse Appelplukdagen georganiseerd. Een fantastisch uitje voor het hele gezin! Eerst zelf op zoek naar de lekkerste en mooiste appels in de boomgaard en als u dan moe bent van alle plukwerkzaamheden, dan kunt u even uitrusten met een kopje koffie/thee of glaasje appelsap van de appels uit de boomgaard! Het uitzicht op de weilanden en de boomgaard krijgt u er gratis bij!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.nieuwslagmaat.nl