Weten wat er speelt bij Landwinkel Landlust? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel Landlust – Alphen aan den Rijn

In een monumentale langgevelboerderij van meer dan 350 jaar oud is Landwinkel Landlust van Tineke Brouwer gevestigd. De specialiteit van deze Landwinkel is de biologische WildeWeide kaas, gemaakt door familie Van Gaalen. De WildeWeide kaas is er in heel veel verschillende smaken: van jong tot oud en met allerlei kruiden.

Blaarkoppen

De koeien van familie Van Gaalen zijn allemaal ‘Blaarkoppen’ – een oud en zeldzaam koeienras dat van oorsprong uit de streek komt. Hun melk heeft alle goede eigenschappen voor het maken van kaas. Tot slot zorgt het vakmanschap van Kees en Maria van Gaalen en de ambachtelijke manier van werken ervoor dat een topkwaliteit bereikt wordt.

Graskaas

Een maand nadat de koeien in het voorjaar naar buiten gaan, meestal rond half april, hebben wij heerlijke WildeWeide Graskaas. Graskaas is de eerste kaas die gemaakt wordt nadat de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan. Het verse gras geeft de eerst maand de kaas een speciale smaak. Daarbij is de eeuwenoude grasmat in de Alblasserwaard rijk aan kruiden. Dat geeft de melk net iets extra's om er een kaas met een bijzondere, volle smaak van te maken. Op de biologische boerderij wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Vlees

In Landwinkel Landlust is ook vlees van de Blaarkoppen te vinden. Wist u dat die heerlijk gemarmerd vlees geven? Gemarmerd wil zeggen met dunne streepjes wit vet dooraderd, die het vlees smakelijk en mals maken.

Verder zijn er diverse andere lekkeren sapjes en wijnsoorten te koop.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!