Weten wat er speelt bij Landwinkel Elenbaas? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel Elenbaas - Arnemuiden

Op het fruitbedrijf van Jaco, Marcel en Dianne Elenbaas worden diverse appelrassen, diverse perenrassen, Lazoet-pruimen en Zeeuwse Zonnekersen geteeld. Dit gebeurt allemaal op duurzame wijze. Door inzet van natuurlijke vijanden, zoals sluipwespen, oorwormen, gaasvliegen, lieve heersbeestjes en roofwantsen, wordt de inzet met chemische middelen wordt geminimaliseerd.

Bijen en hommels

In april en mei is de bloeitijd, waarin de bestuiving bevorderd wordt door ongeveer 5.000.000 hulpjes: bijen en hommels! Familie Elenbaas heeft zelf een imkerij, maar er worden toch nog 25 bijenvolken en 15 hommelkasten ingehuurd! Vervolgens is in juni en juli de oogst van onze Zeeuwse Zonnekersen. In augustus oogsten worden de Lazoet pruimen geoogst en in september en oktober is het tijd voor de appels en peren.

Zo uit de boom – in het schap!

Landwinkel Elebaas staat boordevol lekkere producten uit de streek of van collega boeren uit andere provincies in Nederland. En natuurlijk vindt u daar het verse fruit, zo uit de boom – in het schap!

Plukdagen – gezelligheid voor het hele gezin

In het oogstseizoen worden ook wel eens plukdagen georganiseerd – een gezellig uitje voor het hele gezin! Zelf uw kersen, appels, peren of pruimen plukken in de boomgaard en afrekenen in de Landwinkel.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.landwinkelelenbaas.nl