Landwinkel Drogenbroek – Loenen aan de Vecht

De boomgaarden van Drogenbroek’s fruit – ofwel ‘Boer Erik’ - zijn gelegen in Loenen aan de Vecht, midden in de prachtige Gooi- en Vechtstreek. Als sinds 1980 worden er in de boomgaarden van familie Van Drogenbroek op een duurzame manier appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen, bramen, rode bessen en pruimen geteeld. Dat betekent dat er zo veel mogelijk met natuurlijke vijanden tegen o.a. plagen wordt gewerkt en zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van kunstmatige gewasbescherming.

Landwinkel Drogenbroek bevindt zich voor de boomgaard, die ruim 16 hectare groot is. Het is erg leuk om als u boodschappen komt doen eens een wandeling te maken door de boomgaard, zeker als u dit een aantal keer per jaar doet. U ziet dan zelf alle stadia van hoe het fruit groeit en bloeit – van de tere bloesem tot bijvoorbeeld de uiteindelijke prachtige appel! Meldt u wel van te voren even in de Landwinkel dat u een wandeling wilt maken.

Appelplukdagen en Bloesemdag

In de oogsttijd zijn er altijd de Appelplukdagen – een feestelijke happening voor het hele gezin. Want wat is er nu leuker dan zelf uw eigen appels uitkiezen en plukken? Zeker kinderen vinden dit een hele belevenis. Er is op deze dagen ook van alles en nog wat te zien, te proeven en te doen. Er is een markt, live muziek, een kok komt appeltaartjes bakken met de kinderen en natuurlijk ontbreekt ook het springkussen niet en kunnen de kinderen zich laten schminken!

Op de Bloesemdag staat er een lekker kopje thee of koffie voor u klaar en gaat u samen met Boer Erik de boomgaard in om te genieten van de schoonheid en de geur van de bloesems. U krijgt uitleg over hoe het er in de boomgaard aan toe gaat. Altijd al willen weten hoe en wanneer u een appelboom moet snoeien? U ontdekt het tijdens de Bloesemdag.

Slapen bij Boer Erik?

Op het erf van familie Van Drogenbroek is een aantal gezellige appartementen ingericht – leuk voor bijvoorbeeld een familieweekend! Voor de kinderen is er een speeltoestel en een voetbalveld. En natuurlijk zijn er kippen die de heerlijkste eitjes leggen die de kinderen onder begeleiding zelf mogen rapen!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen bij Boer Erik!