Landwinkel Doruvael – Montfoort

In Montfoort vindt u het melkveebedrijf, de kaasmakerij en Landwinkel Doruvael van Ad, Ans en Jirco Vlooswijk. Op het bedrijf heet Ans u welkom in de winkel, maakt Ad de kaas en Jirco melkt en verzorgt de 100 koeien.

Kaasmakerij – ambachtelijk vakmanschap

Met veel zorg en ambachtelijk vakmanschap worden op dit familiebedrijf diverse soorten boerenkaas gemaakt, van jong tot overjarig en kruidenkazen. De boerenkaas ontleent haar rijke smaak aan de de directe verwerking van de melk op de boerderij en aandacht voor dier, milieu en landschap. In de winkel kunt u de kaas proeven en natuurlijk kopen. De specialiteit is 'Le Petit Doruvael'.

Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen

Familie Vlooswijk draagt het milieu, de natuur en het landschap een warm hart toe. Duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen staat er hoog in het vaandel. Er wordt zo min mogelijk kunstmest gebruikt om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken. Het bedrijf is aangesloten bij een agrarische natuurvereniging, wat betekent dat er extra inspanningen worden verricht ten behoeve van de natuur. Denk aan bescherming van weidevogels en planten en struiken op de hoekjes van de percelen, zodat allerlei dieren zich hierin kunnen vestigen.

Leuk en leerzaam: een rondleiding!

Tijdens een rondleiding over het bedrijf kunt u kennismaken met alle facetten van de bedrijfsvoering: van het weidevogelbeheer, de verzorging van de koeien en natuurlijk de kaasmakerij.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!