Landwinkel De Weistaar - Maarsbergen

In Maarsbergen vindt u de gastvrije partyboerderij De Weistaar, waar ook Landwinkel de Weistaar is ingericht. Een prachtige boerderijwinkel met een kaasmakerij, maar ook een kaasmuseum waar u zich werkelijk terugwaant in vroegere tijden! De toegang tot het museum is gratis.

Reis door vroegere tijden

Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. U loopt langs boerderijgevels, over een dorpsplein en door kleine straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. U kunt in het museum het spreekwoorden en gezegdenspel spelen: welk oud Hollands spreekwoord wordt er uitgebeeld door de poppen? Haal het formulier bij de receptie, vul alle spreekwoorden in en ontdek het uiteindelijke spreekwoord!

Kaasmakerij

In de kaasmakerij kunt u alle attributen bekijken die nodig zijn voor het maken van kaas. Op kaasboerderij De Weistaar worden verschillende soorten kazen in allerlei smaken, soorten en maten gemaakt. Natuurlijk kunt u deze kazen proeven en kopen in de Landwinkel!

Van dinsdag tot en met zaterdag bent u van harte welkom in de Lunchroom. Gewoon, voor een heerlijk kopje koffie met gebak, maar ook voor een uitgebreide lunch. Van belegde broodjes tot pannenkoeken – er is voor ieder wat wils!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.weistaar.nl