Landwinkel Waterbuffelfarm, Oldemarkt

Exotisch, origineel maar inmiddels helemaal Hollands: de Waterbuffelfarm van Carina en Richard Zeestraten is een mooie nieuwkomer in de Landwinkelserie, ofwel adresjes waar je zeker een keer langs moet. De nieuwste Landwinkel in Oldemarkt (Overijssel) biedt uiteraard verrukkelijk buffelvlees, maar ook boerendelicatessen van andere Landwinkelondernemers

Wat zijn ze indrukwekkend, die waterbuffels! Carina en Richard hebben maar liefst 130 stieren rondlopen in De Weerribben, het fraaie natuurgebied van Staatsbosbeheer vlakbij hun boerderij. Ze worden gefokt voor het vlees, maar bijna geen koe of stier heeft zo’n mooi leven als zij. In vrijheid opgroeien, met een uitsluitend natuurlijk en duurzaam menu zonder krachtvoer: je kunt het als buffel slechter treffen.

Dat levert mooi vlees op, zacht en mals, mineraalrijk van nature en zelfs cholesterolverlagend. Gezonder dus dan gewoon rundvlees. Carina en Richard zijn bewuste ondernemers, ook wat betreft de slacht. Hun runderen worden niet afgevoerd naar een slachthuis, maar door de huisslager ‘netjes’ geslacht. Het vlees wordt, diepgevroren en vacuümverpakt, in de boerderijwinkel verkocht. Of aan restaurateurs in de omgeving, die het vlees ontdekt hebben. Haasbiefstuk, buffelburgers, stoofvlees, rollade, ossenworst of droge worst: de mooiste producten van dichtbij smaken goed.

De Waterbuffelfarm heeft voortaan een echte Landwinkel, waar naast het voortreffelijke assortiment vlees een volwaardig en divers productaanbod ligt. Buffelmozzarella, buffelfeta, buffelyoghurt bijvoorbeeld, gemaakt bij collega-buffelboerderijen. Maar ook harde kazen, boerenkazen, fenegriek, sapjes, noten, aardappelen en bijvoorbeeld de leukste cadeaupakketten gaan in Oldemarkt over de toonbank.

Dagje Weerribben

De boerderij van Carina en Richard is een aanrader! ‘Bij huis’ loopt altijd jongvee, minstens een stuk of 20-25 jonge stiertjes. Waterbuffels zijn zachtmoedig en hebben een hoog knuffelgehalte. Aaien mag natuurlijk! De ligging van deze Landwinkel is perfect, ook voor een mooie fiets- of wandeltocht. Routes genoeg in deze omgeving! Giethoorn ligt dichtbij en het waterrijke natuurpark De Weerribben is een aanrader.

Carina en Richard, die eerder een zuivelboerderij in Denemarken hadden, genieten van aanloop en belangstelling voor hun buffels. Gastvrij ontvangen ze nieuwsgierige bezoekers. “Een bakje koffie is zo gezet, onze winkel brengt je op de beste ideeën.”

Tip: Deze Landwinkel heeft ook een webshop, hier bestel je delicatessen die per post en in speciale verpakkingen thuis worden afgeleverd!

De Waterbuffelfarm, Oldemarkt

Ossenzijlerweg 5

8375 EA Oldemarkt

www.landwinkeldewaterbuffelfarm.nl