Landwinkel De Staelenhoef - Soest

Aan het einde van een lange romantische oprijlaan met hoge bomen, vindt u de nostalgische gebouwen van kaasboerderij De Staelenhoef van familie Hilhorst. Daar wordt van de melk van eigen koeien heerlijke kaas gemaakt! Vanuit de Landwinkel kijkt u via een glazen ruitjeswand zo in de kaasmakerij! Natuurlijk zijn de kazen in Landwinkel De Staelenhoef te verkrijgen, naast alle andere heerlijke ambachtelijke streekproducten die de winkel in Soest kent.

Traditioneel familiebedrijf met moderne middelen

De boerderij stamt uit het jaar 1722 en is altijd familiebezit gebleven. De Staelenhoef is daarmee een traditioneel familiebedrijf; tot op de dag van vandaag 'van familie op familie' overgegaan. Maar vandaag de dag wordt er wel met moderne middelen gewerkt!

In de fraaie ligboxstal bevinden zich de circa 60 melkkoeien, in de zogeheten 'open frontstal' treft u de 'droge koeien' (de drachtige) aan en het jongvee. De koeien krijgen maïs en kuilgras te eten van eigen teelt. Er wordt gemolken door een melkrobot. Hiermee kunnen de koeien op elk gewenst tijdstip zelf het initiatief nemen voor een melkbeurt. Dit gebeurt meestal 3 keer per dag. Van deze melk worden dus de heerlijkste kazen gemaakt.

Kinderfeestje

Wilt u een uniek kinderfeestje? Dat kan bij Landwinkel De Staelenhoef! De kinderen maken hun eigen kaasje en krijgen een rondleiding op de boerderij. Jong geleerd…..

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.destaelenhoef.nl