Landwinkel De Ruurhoeve - Hoogeloon

Beleef het Brabantse platteland bij Landwinkel de Ruurhoeve in Hoogeloon, middenin De Kempen. In de kaasmakerij word van de verse melk, rechtstreeks uit de koe, de lekkerste Ruurhoeve kaas van de boerderij gemaakt. Naturel, maar ook kazen ‘met een smaakje’ – fenegriek, mosterd, knoflook-ui, zontomaatjes en nog veel meer. Bijzonder is wel de trappistenkaas, waarin authentiek trappistenbier is verwerkt!

Cholfitty kaas – gezond en lekker!

Op deze boerderij eten een aantal geselecteerde koeien een speciaal dieet van gezond en bijzonder voer. Hierdoor geven zij melk die van nature al rijk is aan Omega-3, Omega-6 vetzuren en vitamine k2. Van deze melk wordt een heel speciaal kaasje gemaakt: de Cholfitty kaas! Wilt u het eens proeven? Breng dan een bezoekje aan Landwinkel De Ruurhoeve!

Familiekudde

Bijzonder op boerderij De Ruurhoeve is dat er gewerkt wordt met een familiekudde. Dat betekent dat de kalfjes die op de boerderij geboren worden tot aan de speenleeftijd bij de moeder blijven. Een fantastisch gezicht natuurlijk: een weide vol koeien met kalfjes aan hun zijde!

De koeien worden gemolken door middel van een melkrobot. Wanneer de koeien binnen staan in de loopstal, kan moederkoe dus gewoon naar de melkrobot gaan als zij daar behoefte aan heeft. Het kalfje moet dan in de stal gewoon even wachten tot moeder weer terugkomt. Eerlijke melk, dus! En gelukkige koeien en kalfjes!

Boerderij-Beleving

Een aantal maal per jaar worden er Boerderij-Belevingsdagen georganiseerd. Er is dan van alles en nog wat te zien en te beleven op De Ruurhoeve. Samen met de boer de koeien voeren, kalfjes aaien en natuurlijk producten proeven die van de melk gemaakt worden!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.ruurhoeve.nl