Landwinkel De Reijse Heerlijckheid – Gemert

Aan de Rooije Hoefsedijk 82 in Gemert vindt u Landwinkel De Reijse Heerlijckheid van Frank van der Burgt en Anneleen Raaijmakers. Samen runnen zij een bijzondere tuinderij. Waar de meeste tuinderijen kiezen voor het telen van één soort groente op grootschalige wijze, besloten Frank en Anneleen juist om heel veel verschillende soorten groente en fruit te telen op kleinschalige wijze! Ruim 25 verschillende soorten groente en fruit worden er het hele jaar door geteeld.

De tuin waar het allemaal gebeurt…

Prei is daarvan wel de belangrijkste, maar daarnaast wordt er ook bloemkool, wortels, alle soorten kool, koolrabi, kapucijners en vele andere soorten groente geteeld. Te veel om op te noemen, maar niet te veel om eens te gaan bekijken!

Direct naast de Landwinkel bevindt zich namelijk de tuin waarin het allemaal gebeurt! Als u toch boodschappen komt doen, loopt u dan gerust eens door de tuin. U kijkt uw ogen uit! Ook worden er regelmatig rooidemonstraties gehouden. U krijgt dan een uitleg over alles wat er bij het runnen van een tuinderij komt kijken en krijgt te zien hoe bijvoorbeeld de prei gerooid wordt.

Noeste arbeid om het milieu te sparen

Het rooien gebeurt bijna allemaal met de hand. Net zoals het snijden van de groente, het schoffelen van de grond en het onkruid wieden. Noeste arbeid dus! Maar op die manier kan er op een milieuvriendelijke wijze worden gewerkt.

Gewasbeschermingsmiddelen worden enkel in geval het niet anders kan gebruikt. Deze manier van werken komt de kwaliteit van de groenten natuurlijk ook ten goede. En reken maar dat u dat proeft!

Rauwkostsalades en groentepakketten

Alle groenten en fruit vindt u natuurlijk terug in de schappen van de fris ingerichte Landwinkel - vers van het land - of uit de boom - in het schap. Of in de vorm van verrukkelijke rauwkostsalades of lekkere groentepakketten, eigenhandig door Anneleen bereid in de speciaal daarvoor ingerichte snijkeuken!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.dereijseheerlijckheid.nl