Landwinkel De Mikkelhorst – Haren

Aan de rand van het groene Haren, in de wijk Oosterhaar, vindt u Landwinkel en Zorgboerderij De Mikkelhorst van familie Naber. Naast de Landwinkel is er op De Mikkelhorst ook een kinderboerderij, een tuinderij, een theeschenkerij en een houtkloverij.

Ecologische zorgboerderij

De Mikkelhorst is een ecologische zorgboerderij. Ecologisch houdt in dat er wordt gestreefd naar harmonie met de natuur en de omgeving. In de Landwinkel vindt u dus producten uit de eigen tuin en daarnaast vele ambachtelijke (h)eerlijkheden uit eigen streek. Het gebouw wordt verwarmd door een biomassakachel die op houtsnippers wordt gestookt en de zonnepanelen op het dak van het gebouw zorgen voor milieuvriendelijke energie.

De cliëntmedewerkers die gebruik maken van de zorg die De Mikkelhorst biedt, helpen mee bij alles wat er op de boerderij moet gebeuren. Van het werk in de tuin, tot houtkloven, tot werken in de keuken en in de Landwinkel.

Zelf plukken in de pluktuin

Wist u dat Landwinkel De Mikkelhorst ook een prachtige pluktuin heeft? U kunt daar zelf verse, ecologische geteelde, groenten, fruit en kruiden plukken. Daarnaast is er een grote bloementuin waar u zelf uw boeket kunt samenstellen. Kinderen vinden dat een waar feest! Bij de winkel kunt u een snoeischaar en plukmand halen en daarna uw oogst afrekenen in de winkel. Ook een bezoekje aan de kassen is de moeite waard. Daar zijn in de zomer onder meer tomaten, komkommers en paprika’s te plukken.

In de winkel is een speciale 'pakkettenafdeling' waarbij u uw eigen cadeaupakket kunt samenstellen. Leuk om weg te geven én leuk om te krijgen!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.mikkelhorst.nl