Landwinkel De Mèkkerstee - Ouddorp

In de oude, voormalige geitenstal is tegenwoordig Landwinkel De Mèkkerstee ingericht en tevens bevindt zich daar de ijsmakerij en de kaasmakerij. Het bedrijf van familie Den Hertog is dus zonder meer veelzijdig te noemen. Alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit zijn dan ook aanwezig bij deze Landwinkel in Ouddorp!

Zorgboerderij

De Mèkkerstee is een zorgboerderij. De deelnemers - zoals mensen die van de zorg gebruik maken genoemd worden - helpen mee met de verzorging van de dieren: van het schoonmaken van de hokken van de kippen tot aan het melken van de geiten. Maar ook verzorgen ze de administratie, doen inpakwerkzaamheden of helpen in de Landwinkel en het restaurant. Totaal werken er ca. 75 deelnemers op de boerderij,

Melkgeiten

Op dit moment lopen er op de boerderij ca. 650 tevreden geiten rond. Dierenwelzijn staat op De Mekkerstee hoog in het vaandel. De geiten hebben een ruime en luchtige stal ter beschikking en natuurlijk een weiland vol sappig gras! Van de geitenmelk wordt biologische geitenkaas en ambachtelijk ijs gemaakt. Natuurlijk vindt u deze producten in de schappen van de Landwinkel, maar ook op het terras of in het restaurant kunt u genieten van een lekker boerenijsje. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de speeltuin of genieten van de dieren. Naast geiten zijn er namelijk nog veel meer dieren op De Mèkkerstee, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken!

Ook een feest om naar te kijken zijn de jonge geitenlammetjes in de ‘kraamkamers’ – speciaal ingerichte en verwarmde stalletjes waar de lammetjes de eerste weken na de geboorte in groepsverband doorbrengen. Hier worden ze verzorgd totdat ze sterk genoeg zijn om naar de grotere lammerstal te kunnen.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.demekkerstee.nl