Landwinkel De Lindenhorst – De Hoef

In De Hoef runnen Els en Dick van der Horst een biologische zorgboerderij met een Landwinkel – Landwinkel De Lindenhorst. Deze Landwinkel ligt in het karakteristieke Utrechtse Veenweidegebied, in een natuurreservaat aan de oever van de Kromme-Mijdrecht. U vindt er een groot assortiment kwaliteitsproducten uit het Groene Hart en uit andere streken van Nederland en natuurlijk biologische producten van de eigen boerderij.

Schapen en koeien

Het bedrijf heeft ongeveer 27 hectare natuurland, waar de schapen en koeien naar hartenlust grazen. Zo’n veertig ooien worden gehouden voor de fokkerij. De lammeren lopen in de natuurweiden tot ze zo’n acht maanden oud zijn en dan worden ze geslacht door een kleinschalige slagerij. Dit (h)eerlijke biologische lamsvlees is exclusief verkrijgbaar bij Landwinkel De Lindenhorst.

Naast de schapen verblijven er zo’n 25 melkkoeien op het bedrijf en zijn er ongeveer 25 stuks jongvee. De melkkoeien geven biologische melk – ze krijgen biologisch voer en ook de natuurgronden waar zij grazen zijn onbemest – waarvan op ambachtelijke wijze de heerlijkste zuivelproducten worden bereid: boerenkaas van jong tot oud, naturel en met kruiden, melk, karnemelk, yoghurt, kwark en ijs.
Zo af en toe wordt er een koe geslacht door dezelfde kleinschalige slagerij, die met veel rust en op diervriendelijke wijze werkt. Dit biologische rundvlees koopt u natuurlijk in de Landwinkel!

Theërij – thee op de boerderij!

Op het erf vindt u ook de Theërij, een gezellig terras waar u heerlijk kunt genieten een kop koffie, thee of een gezond sapje uit de winkel en een vers gebakken broodje met ambachtelijk bereide biologische kaas naar keuze. Ook het zelf bereide ‘Polderijs’ is hier te verkrijgen, bekroond met het Groene Hart keurmerk!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!