Weten wat er speelt bij Landwinkel Leidsche Hoeven? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel De Leidsche Hoeven

Landwinkel De Leidsche Hoeven maakt deel uit van een dagactiviteitencentrum waar mensen met een beperking en ouderen werken op de zorgboerderij, in de moestuin, de boomgaard en in de vrije natuur. Ook in de Landwinkel helpen zij een handje mee. Wanneer u de hoofdingang van de schuren binnengaat, ziet u vanuit de centrale hal aan de rechterkant direct de gezellige Landwinkel.

Natuurgebied als achtertuin

De achtertuin van Landwinkel De Leidsche Hoeven is het schitterende, gelijknamige natuurgebied dat volop in ontwikkeling is tot hoog grasland gebied. Nadat de oorspronkelijke grondlaag is blootgelegd, komen langzaam maar zeker alle oorspronkelijke plantensoorten weer terug en neemt de natuur het gebied weer over van de mens!

Van alles te beleven

In de schuren vindt u naast de Landwinkel ook een kaasmakerij, bakkerij, werkplaats en een natuurbezoekerscentrum met restaurant. Natuurlijk vindt u de heerlijke groenten en fruitsoorten van eigen moestuin en boomgaard in de schappen van de Landwinkel! Maakt u ook gerust een wandeling door de boomgaard of neem eens een kijkje in de moestuin. En de dieren van de kinderboerderij vinden het heel gezellig als ze geaaid worden.

Rustpunt en wandelroutes

Combineer een bezoek aan Landwinkel De Leidsche Hoeven met een wandeling. Het klompenpad leidt u langs de prachtigste plekjes van het natuurgebied! Na afloop kunt u genieten van een kopje of thee met wat lekkers erbij op het terrasje of heerlijk eten in het restaurant!

Kijken, proeven en beleven! U komt toch ook?