Landwinkel De Knapenvelder - Raalte

In het gezellige Overijssel treft u op een steenworp afstand van Raalte, Landwinkel De Knapenvelder. Dit is het melkveebedrijf van familie Tuten. De omgeving leent zich uitstekend voor lange fiets- en wandeltochten en daarom is op het erf van de boerderij ook een ‘rustpunt’ ingericht. U kunt daar zelf een kopje koffie, thee of sapje inschenken en afrekenen.

Koe-keloeren naar de koeien

Op de boerderij worden circa 100 melkkoeien gehouden. Wanneer de Landwinkel open is, kunt u ‘koe-keloeren’ naar de koeien en de kalfjes. U mag dan dus een kijkje nemen in de stal.

Duurzaamheid is belangrijk voor de familie Tuten. Dit betekent dat het bedrijf geheel zelfvoorzienend probeert te zijn als het gaat om bijvoorbeeld het voer voor de dieren. Dit komt van eigen land!

De lekkerste zuivelproducten van eigen makelaardij!

Een gedeelte van de melk van hun koeien wordt op de boerderij op ambachtelijke wijze verwerkt tot heerlijke zuivelproducten. Het eigen zuivelassortiment is enorm groot – te veel om hier op te noemen! Naast de eigen, dagverse zuivel en Boerenkaas worden ook streekproducten uit Salland en natuurlijk vele ambachtelijke Landwinkel producten in de Landwinkel verkocht.

Het Leuke Laarzen spel

Het Leuke Laarzen spel bestaat uit acht verschillende opdrachten die u moet uitvoeren met een laars. Het spel staat opgesteld in het weiland of rond de winkel. U kunt het spel gewoon spelen zonder afspraak als de Landwinkel geopend is. Ga de ‘strijd’ aan met uw kinderen. Wie zal de winnaar zijn?

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.deknapenvelder.nl