Weten wat er speelt bij Landwinkel de Kersenhut? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel De Kersenhut - Cothen

In de kersenboomgaard van familie Vernooy worden ruim 45 soorten kersen geteeld. De kersen zijn allemaal verschillend van smaak, kleur en hardheid. Naast kersen, worden er ook nog peren en appels geteeld. Op het erf van de boerderij bevindt zich de Landwinkel en Schenkerij met de toepasselijke naam ‘De Kersenhut’. In de Landwinkel treft u natuurlijk het eigen fruit aan, vers van de boom, maar ook vele (h)eerlijke andere ambachtelijk bereide streekproducten uit heel Nederland.

Hoogstamboomgaarden

Kersen zijn echt een traditioneel product van de Kromme Rijnstreek. Familie Vernooy houdt nog drie echte hoogstamboomgaarden in stand als agrarisch monument. De kersen moeten dus nog echt met lange ladders worden geplukt, net zoals vroeger. Het verjagen van de vogels gebeurt ook nog op een traditionele manier, namelijk door te rammelen met blikken. Omdat dit continue moet gebeuren, wordt dit in ploegendiensten gedaan door ongeveer dertig scholieren.

Kersenmuseum

Op het erf bevindt zich ook een bijzonder museum: het Kersenmuseum. Hier kunt u kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt. Wist u dat de van de voormalige fruitveiling van Wijk bij Duurstede in oorspronkelijke staat te bezichtigen is in het museum? De originele klok, bankjes en alle overige zaken zijn na de sloop in 1999 bewaard gebleven en nu in de oorspronkelijke staat bezichtigen. Erg leuk om een keer te bezoeken!

Kersenfestival en appelplukdag

In juni organiseert Landwinkel De Kersenhut ieder jaar weer het inmiddels beroemde Kersenfestival. Ruim twintigduizend bezoekers komen daar ieder jaar weer op af! Ook de jaarlijkse appelplukdag in september is altijd weer een waar feest – een gezellig uitje voor het hele gezin!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.dekersenhut.nl