Weten wat er speelt bij Landwinkel de Hooierij? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel De Hooierij- De Bilt

In de verbouwde hooiberg op het erf van zorgboerderij Nieuw Bureveld zit een frisse, moderne en sfeervolle winkel met een divers assortiment: Landwinkel De Hooierij van familie Wismeyer. Vier dagen in de week zijn er een aantal mensen met een zorgvraag – de hulpboeren – die meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij, de verzorging van het vee en het werk in de moestuin van ruim een halve hectare groot. Natuurlijk kunt u alles wat er groeit in de moestuin in de schappen van de Landwinkel terugvinden – dagvers!

Bureveldse Belgische Blauwe koeien

De belangrijkste plaats op de boerderij wordt ingenomen door de Bureveldse Belgische Blauwe koeien – zo’n honderd stuks om precies te zijn, van jong tot oud. Deze schitterende vleeskoeien verblijven ’s winters in een ruime stal, die uit een loopstalgedeelte bestaat en een gedeelte waar stro ligt, zodat de dieren prettig kunnen liggen. In de zomer verblijven de koeien in het land. Het voer voor de dieren wordt ook op eigen land verbouwd.

Als u toch boodschappen bij Landwinkel De Hooierij gaat doen, dan mag u gerust een kijkje nemen bij de koeien en kalfjes in de stal of de weide.

Naast de koeien worden er ook hobbymatig een klein aantal varkens gehouden voor het vlees. De dieren worden geslacht door een kleinschalige slachterij. Via de website of een e-mail nieuwsbrief kunt u op de hoogte worden gehouden wanneer er weer een dier wordt geslacht en er vers vlees in Landwinkel De Hooierij te verkrijgen is.

Kom lekker eten!

Het eerste weekend van november staat ieder jaar weer de Bourgondische markt op de agenda – altijd weer een leuk uitje voor het hele gezin. Er is dan van alles en nog wat te doen, te zien en te proeven!

Lekker eten kunt u ook tijdens de ‘Aanschuiftafel’ die er twee keer per jaar door Landwinkel De Hooierij wordt georganiseerd. Midden in de koeienstal geniet u gezamenlijk met de andere deelnemers van een fantastisch zes gangendiner, door een professionele kok bereid met producten uit de Landwinkel.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.dehooierij.nl