Weten wat er speelt bij Landwinkel de Heerlijkheid? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel De Heerlijkheid - Papendrecht

Onderaan de dijk langs de Merwede in Papendrecht treft u Landwinkel de Heerlijkheid, het fruitbedrijf van familie Korteland. In de boomgaard worden met veel aandacht voor natuur, milieu en smaak diverse fruitsoorten geteeld. Appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien… u vindt het er allemaal. Een deel van de oogst wordt in de jamkeuken ambachtelijk verwerkt tot jam, sap en saus.

Bier uit de eigen bierbrouwerij

Daarnaast worden in de eigen bierbrouwerij smaakvolle speciaal bieren gebrouwen, met namen die tot uw verbeelding spreken, zoals Dijkbier, Boezembier, Broertje Bok. Ook wijnen en honing van eigen makelaardij vindt u in de schappen van de Landwinkel.

Beleefboerderij

Een bezoek aan de Heerlijkheid is meer dan ´alleen maar´shoppen. De beleving spreekt mensen die van rust, natuur en heerlijke producten houden erg aan. Tijdens de openingstijden van onze Landwinkel ( is trouwens ook heerlijk winkelen!) kunt u o.a. de hooizolder, het dierenverblijf, het speeltuintje en de de boomgaard bezoeken. Tevens zijn er allerlei activiteiten en educatieve wandelroute´s te boeken. Kortom: er is altijd wat te beleven, Heerlijk toch.

Dag van de Heerlijkheid

Elk jaar wordt op de eerste zaterdag van juli ‘de dag van de Heerlijkheid’ georganiseerd – een dag die bolstaat van de activiteiten. Er staan zo’n 20/30 tal marktkramen op het erf, in de boomgaard en op ‘de Hooizolder’. U kunt genieten van demonstraties, proeverijen, verkopingen, prijsvragen en kinderactiviteiten.

Brouwerij de Heerlijkheid vertelt met passie over zijn ambacht en u kunt een kijkje in de brouwerij nemen. De boomgaard is toegankelijk voor iedereen, er hangen overal wegwijzers en de fruitteler en imkers vertellen u alles over hun vak.

Op het boomgaardterras of ‘de Hooizolder' kunt u dan even uitrusten onder het genot van een ijsje, kopje koffie/thee of een glaasje sap , broodjes , cake, appeltaart e.d..

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.heerlijkheidpapendrecht.nl