Weten wat er speelt bij Landwinkel de Hanse Hof? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel De Hanse Hof – Beilen

In Beilen, aan de Smalbroek 14, vindt u Landwinkel en Zorgboerderij De Hanse Hof – het bedrijf van de familie Nijland. De gele vlaggen aan de kant van de weg vertellen u al ruim van te voren waar u moet zijn om de sfeervolle Landwinkel vinden. Deze is ingericht in een fraaie, rietgedekte hooiberg!

Zorgboerderij

De Hanse Hof is een zorgboerderij, dus er zijn altijd wel deelnemers aanwezig die helpen met het verzorgen van het vee, het werk op het land of het onderhouden van erf en verblijven. Om ’s winters behaaglijk te kunnen zitten in de kantine, moet er ook regelmatig brandhout gezaagd en gekloofd worden.

Milieubewust

Op onze boerderij wordt een kringloop nagestreefd. Dat wil zeggen dat met de mest van het vee het land wordt bemest – er wordt geen kunstmest gebruikt. Ook het voer voor de dieren wordt zo veel mogelijk zelf verbouwd – denk aan het hooi, maïs, graan en voederbieten.

In en om de boerderij

Op de lage broeklanden achter de boerderij grazen in de zomermaanden de Hereford koeien en enkele Lakenvelders – de fraaie koeien met de witte ‘band’ om hun buik. Op de boerderij leven verder vele andere dieren, waar u natuurlijk even een kijkje bij kunt nemen als u de Landwinkel bezoekt! Er zijn paarden, kleinvee, legkippen en vleeskonijnen. Ook worden er groenten verbouwd.

Natuurlijk vindt u het vlees afkomstig van eigen vee, kakelverse eitjes van de eigen kippen en de groenten uit eigen tuin in de schappen van de Landwinkel! Naast de eigen producten vindt u er een uitgebreid assortiment heerlijke en eerlijke ambachtelijk bereide streekproducten van collega-boeren uit heel Nederland.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.dehansehof.nl