Landwinkel De Grote Doorn in Slijk-Ewijk

Gelegen aan de rand van het Loenense bos ligt Landwinkel De Grote Doorn op het erf van de geitenboerderij van de familie Bunt. De fraai ingerichte Landwinkel biedt u een groot assortiment ambachtelijk bereide producten, handgemaakte artikelen en woonaccessoires. Zo is er naast het complete assortiment van Landwinkel ook het schitterende Bunzlau Castle Servies te verkrijgen, handgemaakt in Polen. Ieder stuk is uniek! En, last but ot least, ook voor smaakvolle kerst- en relatiegeschenken bent u hier aan het juiste adres.

Geitenfarm

Op de boerderij wonen zo’n 1.200 melkgeiten. De geiten worden gehouden in een schitterende, ruim opgezette serre-stal, die de geiten veel licht en lucht biedt. Zo ontstaat er een natuurlijk klimaat waarin de geiten het erg naar hun zin hebben. En dat is belangrijk, want dat komt de melkproductie ten goede! De geiten worden 3 maal daags gemolken. Dit komt de productie en de uiergezondheid van de dieren ten goede. Het melken wordt gedaan in een zogeheten ‘snelwissel melkstal’.

Van een deel van de geitenmelk maakt mevrouw Bunt op ambachtelijke wijze de lekkerste yoghurt, karnemelk, kaasjes en kaasdipjes. Natuurlijk kunt u ook verse geitenmelk in de koeling van de winkel vinden.

Maar er valt nog veel meer te zien en te beleven!

Er zijn namelijk nog veel meer dieren op de boerderij. Er is een dierenweide. Daarin loopt Koos, de tamme geit, samen met wat kippen en konijnen. Tijdens de openingstijden van de winkel zijn ook het terras en de theetuin geopend. Daar kunt u heerlijk vertoeven en genieten van een kopje koffie, thee, frisdrank met iets lekkers erbij.

Lammetjesdagen – twee dagen groot feest!

Ieder jaar in het voorjaar als de lammetjes geboren zijn, is het twee dagen groot feest bij Landwinkel De Grote Doorn. Dan zijn de lammetjesdagen! Iedereen mag een kijkje nemen bij de lammeren en er zijn gezellige kraampjes met van alles wat. Kortom, er valt voor jong en oud iets te beleven!

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.degrotedoorn.nl