Landwinkel De Groenekan

In het fraaie Groenekan is Landwinkel De Groenekan gevestigd – voorheen alom bekend als Landwinkel de Tolboom uit Maartensdijk. De nieuwe winkel biedt u ruim 90 vierkante meter aan winkelplezier. U vindt er vele streekproducten, diverse soorten ambachtelijk bereide zuivel en natuurlijk heerlijke boerenkaas. In het schap staan wel 20 verschillende broodmixen! Maar in heel Groenekan en omstreken staat deze Landwinkel wel bekend om het duurzame varkensvlees van de eigen boerderij!

Duurzaam varkensvlees – zorg voor het dier; dat proeft u!

Duurzaamheid staat bij het opfokbedrijf van familie Van Manen hoog in het vaandel. Dit betekent dat het dierenwelzijn van de biggen voorop staat. De dieren hebben meer leefruimte, ze hebben speeltjes, ze krijgen beter voer en hebben altijd drinkwater tot hun beschikking. Er is een vaste dierenarts die de dieren alleen in uiterst geval van nood antibiotica toedient. De beertjes worden niet gecastreerd. Wanneer de biggen zo groot zijn dat ze naar een mesterij kunnen verhuizen, gaan zij maximaal 2 uur op transport naar wederom een duurzame varkenshouderij.

Naast de biggen zijn er op de boerderij nog een klein aantal mestvarkens aanwezig – puur voor het vlees in de Landwinkel. Ook die varkens ontbreekt het aan niets. Uiteindelijk worden ze geslacht in de kleinschalige slagerij van familie Visser in Lunteren. Al die zorg voor het dier – dat proeft u!

Er is van alles te beleven!

Bij Landwinkel De Groenekan valt er van alles te beleven! Als de Landwinkel open is, kunnen kinderen bijvoorbeeld voor een vriendelijk prijsje een half uur op een shetlandpony rijden. Daarnaast kunt u het kinderfeestje van uw zoon of dochter op de boerderij vieren en is er een mini-boerengolf baan!

Vanaf april is ook het terras open. Zoek een fijn plekje uit in de zon of juist in de schaduw en geniet van een lekker drankje uit onze winkel of een heerlijk handgemaakt boerenschepijsje!

Kom proeven! Kom kijken! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.landwinkeldegroenekan.nl