Landwinkel De Baeckermat - Westdorpe

Aan de Bernardstraat 80 te Westdorpe vindt u Landwinkel en Restaurant De Baeckermat van Judith en Esther Baecke. Het assortiment bestaat uit zowel locale streekproducten die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd en seizoensgebonden producten als het complete assortiment van (h)eerlijke producten van Landwinkel! Van eigen bodem liggen er aardappels in de winkel.

Olifantengras

De broer van Judith en Esther, Filip Baeke, houdt zich naast de aardappelteelt ook bezig met de teelt van een ander bijzonder gewas, namelijk ‘Miscanthus Giganteus’ – ook wel olifantengras genoemd. Dit gras kan wel 3,5 tot 4 eter hoog worden! Het is een heel sterk en duurzaam gewas. Na 4 jaar zijn de stengels ‘verhout’ en wordt het gemaaid en verwerkt tot bijvoorbeeld geperste houten vezelplaten of gebaald verkocht als bodembedekker; net als stro!

Restaurant De Beakermat - zelf de smaak van Zeeuwse bodem!

Onder één dak met de Landwinkel bevindt zich het restaurant. De chefkok maakt de heerlijkste gerechten van de lekkerste streekproducten. Natuurlijk kunt u er ook terecht voor een kom koffie met appeltaart om even bij te komen van een fietstocht, of gewoon te genieten van het boerenleven en het gekwetter van de vogels.

Fietsen en bakfietsen te huur!

Heeft u geen fiets mee? Geen probleem. Bij Landwinkel De Baekermat kunt u fietsen huren om er lekker mee op uit te trekken - deliverybikes van Batavus om precies te zijn. Leuke, handige fietsen met drie versnellingen en een ruime picknickmand én picknickkleed. Uw mand kunt u voor uw vertrek natuurlijk zelf nog even in de Landwinkel kunt vullen (uw boodschappen zijn niet bij de huurprijs inbegrepen).

Er is ook een bakfiets te huur – voor kleine kinderen een feest als ze fijn in het bakje mogen meeliften met papa of mama.

Ambachtelijk weekend

Ieder jaar in augustus wordt er het ambachtelijk weekend georganiseerd. Er zijn dan allerlei oude ambachten te bewonderen en natuurlijk zijn er producenten van streekproducten die hun producten aan u laten zien. Ook is er van alles en nog wat te doen voor de kinderen.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!

Bezoek onze website: www.debaekermat.nl