Landwinkel Castelijn – Rijpwetering

Landwinkel Castelijn ligt aan het Rijpwetering kanaal. Wanneer u het bruggetje over ‘de Rip’ oversteekt en de oprijlaan afrijdt, ziet u direct links op het erf de Landwinkel al. Rechts bevinden zich de stallen waarin zo’n 120 melkkoeien staan. Van de verse melk van deze koeien worden dagelijks door Karin Castelijn de heerlijkste kaasjes gemaakt in de kaasmakerij. Wel 400 stuks per dag! De kaasmakerij bevindt zich direct achter de Landwinkel, zodat u vanuit de Landwinkel het werk in de kaasmakerij kunt bekijken!

Kleine kaasjes in diverse overheerlijke smaken!

Landwinkel Castelijn staat bekend vanwege de lekkere kleine kaasjes, van 500 gram en 1000 gram. Natuurlijk worden de reguliere boerenkazen gemaakt, maar daarnaast ook kaasjes met bijzondere smaken. Wat denkt u van peper-paprika, fenegriek, brandnetel, komijn, Italiaanse kruiden of knoflook? De kaasjes zijn er van jong tot oud – de jongste kazen rijpen drie weken, de oudste kazen drie jaar. De kaasjes kunt u natuurlijk proeven en verkrijgen in de Landwinkel, naast een ruim assortiment ambachtelijke streekproducten van andere boerderijen.

Lekker fietsen en uitrusten op het terras

In de Landwinkel vindt u ook diverse fietsroutes. In de omgeving kunt u namelijk prachtig fietsen. Na een tocht is het prima uitrusten op het terras bij de Landwinkel met een lekkere kom koffie of een gezond glaasje puur sap! Kinderen kunnen de kalfjes aaien die vlakbij de Landwinkel in hun ‘iglo’s’ verblijven en er is een kleindierenweide met wat kipjes en ganzen.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!