Weten wat er speelt bij Landwinkel Bloeiend Merm? Klik hier voor de evenementen.

Landwinkel Bloeiend Merm – Dreumel

Aan de lange doorgaande Van Heemstraweg staat op nummer 127a een bijzonder object aan de weg: een fruitautomaat! Als u dat in het vizier krijgt, dan bent u bij het prachtige fruitbedrijf van Monique en Marc André de la Porte: Bloeiend Merm. Marc houdt zich voornamelijk bezig met de fruitteelt en Monique is de drijvende kracht achter de fraaie Landwinkel.

Snoeien en dunnen voor lekker fruit

In de boomgaard, die in totaal wel 18 hectare beslaat, worden appels en peren geteeld. De hoofdrassen van de appels zijn Elstar en Lola – een écht Maas en Waals appelras! De Lola is een knapperige, stevige en zeer sappige appel met een mooie roze kleur.

De hoofdrassen van de peren zijn Doyenne du Comice en Conference.

Om een goede peer of appel te telen wordt er in de winterperiode veel aandacht besteed aan het snoeien en in de zomer aan het dunnen.

Milieubewust telen

Gewasbescherming gebeurt op een milieubewuste manier, waarbij er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke vijanden van die insecten die de fruitbomen en vruchten aantasten. Bijvoorbeeld roofmijten voor de bestrijding van spint en roestmijten. De roofwants en oorwurmen doen goed werk bij peren ter bestrijding van de perenbladvlo. De fruitmot, ook een hardnekkig probleem, wordt gericht bestrijd met behulp van zogenaamde feromoonvallen. Dit zijn valletjes met een dopje met het vrouwelijke feromoon / geur van het te bestrijden insect. De mannetjes komen op de geur af en komen in de val terecht. Als de mannetjes in de val zitten, wordt de voortplanting vanzelf stopgezet.

Open Dag

Op de eerste zaterdag van september is Landwinkel Bloeiend Merm de rustplaats van een grote fietstocht. Dat wordt gecombineerd met een gezellige Open Dag. Er kan van alles en nog wat geproefd worden en er is van alles en nog wat te zien en te beleven die dag.

Kom kijken! Kom proeven! Kom winkelen op de boerderij!