Geniet zonder vlees met de BoerenBurger-mix.


De BoerenBurger-mix is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vier smaakmakende vleesvrije burgers maakt. Een lekkere, kruidige aanvulling voor bij vele vegetarische recepten op basis van verse ingrediënten.

In no-time heb je je zelfgemaakte boeren burgers op tafel. Je voegt zelf verse ingrediënten toe: 50 ml melk, 100 gr. boerenkaas, 2 kleine eieren, 1 kleine ui en 1 eetlepel roomboter of olie. Zie hieronder de bereiding:

Snijden & Mengen

Rusten

Bakken

1] Rasp de kaas, snij de ui klein en meng deze met de rest van de ingrediënten (zie voorzijde) en de kruidenmix tot een homogene massa.
2] Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
3] Maak met de hand of lepel 4 gelijke ballen leg deze in een koekenpan voorzien van wat boter of olie. Druk de ballen voorzichtig plat tot een burger en bak ze in ~10 minuten op middelhoge temperatuur aan twee kanten mooi bruin.

Lekker variëren.

De BoerenBurger is een lekkere variatie voor bij vele vegetarische gerechten. Echter heeft het niet de intentie om vlees te vervangen zoals de zogenaamde vleesvervangers dat misschien doen. Het lijkt ook niet speciaal op vlees qua smaak of textuur en heeft een eigenheid die niet direct met een bestaand vegetarisch- of vleeshoudend product is te vergelijken. Het is dan ook een smaakvol product voor zowel de vleeseter, vegetarier, flexitarier , vleesverminderaar, oftewel voor een ieder die van lekkere en gevarieerde voeding houdt!

De BoerenBurger is gebaseerd op een combinatie van verschillende alledaagse ingrediënten zoals zuivel, ei, granen en groenten. De kruidenmix die meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten bevat zorgt samen met de andere ingedienten voor de smaak en textuur. Boerenkaas, melk, ei, ui, enzovoort dragen allemaal bij aan een sappige smaakvolle burger. Het leuke is dat je er daarmee ook nog eens zelf kunt varieren door er bijvoorbeeld oude kaas door te mengen of een verse chili peper toe kunt voegen voor extra pit.
Deze burgermix is speciaal voor ons gemaakt door Boekoeloekoe.