Pompoensoep met geitenkaas

 

Ingrediënten (+/- 4 personen):

  • 1 pompoen, geschild, ontpit en in stukken
  • olijfolie, om in te vetten
  • 400 ml melk
  • 240 ml kokend water
  • 1 takje rozemarijn
  • 1-2 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 el appelazijn
  • zeezout en zwarte peper
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 4 el yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de stukken pompoen op een met olijfolie ingevette bakplaat en bak ze gedurende ca. 30 minuten. 
  3. Maak de geitenkaascrème door de zachte geitenkaas en de yoghurt goed te mengen.
  4. Haal de stukken pompoen uit de oven en laat even afkoelen.
  5. Mix de pompoenstukjes, de kokosmelk, het water, de gemberrasp, de azijn en de kruiden in een blender tot een gladde soep.
  6. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
  7. Warm de soep nog even op en serveer met een lepeltje van de geitenkaas crème en wat versgemalen zwarte peper.