Kaasburgers
met havermout en
ui snippers (vegetarisch)

Ingrediënten (+/- drie kaasburgers):

  • 175 gram geraspte belegen boerenkaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 gesnipperde ui
  • stuk winterwortel (geraspt)
  • 100 gr havermout
  • paneermeel
  • eventueel peper en zout
  • boter of olie

Bereidingswijze:

Klop een eitje los. Voeg 100 gram havermout toe en 100 ml melk. Laat dit 10 minuten wellen. Voeg de geraspte wortel, de gesnipperde ui, boerenkaas en wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar. Vorm er platte schijven van en wentel deze door de paneermeel. Bak ze in 10 min gaar en bruin in een koekepan. Smullen!

Tip
Vervang de wortel en ui eens door prei en knolselderij.
Deze burgers smaken heerlijk met een salade en aardappelpuree..