Kaasaardappels uit de oven

Ingrediënten

  • 200 gram oude boerenkaas (geraspt)
  • 1 kg gekookte en geschilde aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 250 ml boeren yoghurt
  • 2 theelepel grove mosterd (Landwinkel)
  • zout
  • kruidenzout (Landwinkel)
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op +/- 220 graden. Wrijf een ovenschaal in met het teentje knoflook en daarna met een laagje boter. Snij de aardappelen in plakjes en leg een laagje op de bodem van de schaal. Bestrooi met kruidenzout, peper, nootmuskaat en een gedeelte van de geraspte kaas. Herhaal dit tot de aardappels op zijn. Meng de yoghurt met wat zout en peper en de mosterd en verdeel dit over de aardappels. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in gedurende ongeveer 20 -25 minuten goudbruin. Puur genieten!