Kaas en spek taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 10 gram boter (om in te vetten)
  • eetlepel paneermeel
  • 500 gram belegen boerenkaas (niet geraspt)
  • 300 gram dungesneden ontbijtspek
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • benodigdheden: springvorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op +/- 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de kaas in plakjes. Roer de eieren los en meng er wat peper en zout doorheen.

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met boter en strooi er wat paneermeel overheen. Bekleed eerst de randen van de springvorm met bladerdeeg en dan de bodem (zorg dat het allemaal goed op elkaar aansluit). Prik met een vork gaatjes in de bodem. Dan kan je de vulling erin doen. Begin met een laag ontbijtspek en leg daar een laag kaas op. Leg daar weer een laag spek op en een laag kaas. Nog een laag spek en kaas.

Giet de losgeroerde eieren gelijkmatig over de vulling heen (beweeg het blik een beetje heen en weer om het echt goed te verdelen). Bedek met een heel erg dun laagje paneermeel. Dek de vulling helemaal af met bladerdeeg (eventueel met een deegroller verder uitgerold). Laat die plakjes bladerdeeg goed aansluiten op de randen. Bak de kaastaart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.

Tip

Heerlijk met een salade.