Aardappeltaart
met geitenkaas en honing

 

Ingrediënten (+/- 4 personen):

  • 1 kg aardappelen (vastkokend)
  • 125 ml creme fraîche
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte belegen geitenkaas ( harde)
  • 25gr boter
  • zout (naar smaak)
  • 1 tl tijm
  • olie
  • Benodigdheden: lage bakvorm en bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op +/- 200 graden. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water (eventueel met zout) in circa 6 a 7 minuten beetgaar. Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen. Smelt de boter laat koelen en meng de afgekoelde boter door de creme fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor. Meng het eimengsel door de creme fraîche. Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 á 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken. Eet smakelijk!