De Kemper Maïs-scharrelkip

Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een "ouderwetse kip". Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer.

Een van deze natuurproducten is de Kemper Maïs-Scharrelkip. Een natuurlijk product met stevig vlees en meer smaak. "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was".

De natuurlijke pluspunten van de Maïs-Scharrelkip met uitloop

Groeit langzaam op en is lekker!

  • De groeiperiode is bijna anderhalf keer zo lang als bij de gewone kip.
  • Het vlees is daardoor steviger en vaster.
  • De combinatie van ras, voersamenstelling en vrije uitloop geven de kip een lekkere volle smaak.

Voeding!

  • De kippen krijgen 100% plantaardig voer met een maïs-aandeel van minimaal 50%.
  • In het strooisel binnen en de uitloop buiten worden nog extra granen bijgevoerd zodat de kippen lekker kunnen scharrelen.
  • Geen preventief gebruik van antibiotica of andere groeibevorderaars.

Diervriendelijk en in de buitenlucht opgegroeid!

  • Het betreft kleinschalige productie met een lage hokbezetting.
  • Natuurlijk altijd onbeperkt voer en drinkwater.
  • Overdag lopen de kippen buiten in het gras en soms onder bomen en struiken.
  • Deze Maïs-scharrelkip mocht als eerste kip in Nederland het Beter Leven Logo van de Dierenbescherming dragen met 2 sterren.

Gecontroleerde ambachtelijke productie!

  • Kwaliteitscontrole na het slachten per kip.
  • Controle op salmonella en campylobacter.
  • Lange houdbaarheid gegarandeerd.
  • De gehele productieketen van de Maïs-Scharrelkip staat onder onafhankelijk toezicht.
  • De kippen worden semi-ambachtelijk geslacht en uitgesneden.
  • Met behulp van een uniek traceringssysteem op www.kemperkip.com is het mogelijk de consumentverpakking tot aan de boer te traceren.